Een auto als energiebron? Wij starten alvast vandaag met smart charging

Michael De Koster, verantwoordelijke elektrisch rijden, toont ons de nieuwe diensten rond elektrische voertuigen. Zo helpen we vandaag al enkele bedrijfsklanten bij het sturen van laadbeurten. Ontdek meer in deze video!
Kristof C.
19/03/2018 |

De toekomst van elektrische mobiliteit werpt naast fascinatie ook vragen op. De snelheid waarmee technologie zich ontwikkelt is ongekend. Wat tot voor kort verre toekomst of irrealistisch leek, is vandaag iets waarop gewerkt wordt en zal morgen toegankelijk zijn voor iedereen. Zo ook voor toepassingen rond elektrische voertuigen.

ENGIE volgt de evoluties rond elektrische wagens op de voet en ontwikkelt een aantal toepassingen rond elektrische voertuigen. Zo hebben we al enkele klanten die gebruik maken van onze applicatie rond intelligent laden: SMATCH. Deze app laat toe als bestuurder van een elektrisch voertuig uw laadsessies vanop ‘afstand’ in te plannen, te wijzigen en op te volgen. Achter de schermen houdt SMATCH rekening met het beschikbare vermogen van de bedrijfsparking en zorgt er zo voor dat het piekverbruik en de factuur niet stijgt! Voor de gebruiker is het simpel: scan via uw smartphone de laadpaal, stel in hoeveel u wilt laden en hoe lang u van plan bent te blijven en de rest doet SMATCH: simpel en efficiënt!

Op langere termijn werken we aan laadoplossingen en toepassingen die het mogelijk maken om de richting van laden en ontladen om te keren: uw wagen zal op bepaalde momenten kunnen worden gebruikt om het netwerk of uw woning te voeden, om dan later op de avond of tijdens de nacht terug op te laden wanneer er genoeg energie beschikbaar is. Op die manier zullen elektrische wagens deel uitmaken van de oplossing in de nieuwe energiewereld van morgen met meer hernieuwbare productie die minder voorspelbaar is.

Hebt u ook plannen richting elektrische mobiliteit binnen uw bedrijf? Contacteer dan ons team van experts die u graag zullen verder helpen!