ENGIE laat de zon schijnen over de smart cities

Hernieuwbare energie is vandaag onmisbaar in een smart city. Van Brussel tot Antwerpen, tal van steden installeerden al zonnepanelen op hun daken. Als dat niet smart is!
Isabelle V.
21/02/2019 |

En uw stad of bedrijf? Deze voorbeelden zullen u zeker inspireren!

De zon komt op boven Mabru in Brussel

Eind 2017 installeerde ENGIE Sun4Business bijna 8 000 zonnepanelen op de Vroegmarkt van Brussel (Mabru). Die panelen dekken 25 tot 30% van het elektriciteitsverbruik van de site en verkleinen ook de ecologische voetafdruk van Mabru met 830 ton CO2 per jaar. Het is de grootste zonne-installatie van de Stad Brussel, waarvan de productie overeenstemt met het jaarlijkse verbruik van zo´n 600 gezinnen!

In de loop van 2018 werd deze oppervlakte verdubbeld met meer dan 8 000 bijkomende zonnepanelen die het dak vormen van een carport voor vrachtwagens. Een primeur voor ons land!

De installatie bij Mabru is een mooi voorbeeld van de strategie van ENGIE om overheden, bedrijven en gebouwen slimme en duurzame oplossingen voor te stellen.

Bpost groenste postbedrijf in Antwerpen

Vorig jaar werd bpost voor het zesde jaar op rij verkozen tot groenste postbedrijf. En die bekroning wil het in 2019 maar al te graag bevestigen. ENGIE Fabricom installeerde immers onlangs 3 700 zonnepanelen met een capaciteit van 1 MW op het sorteercentrum in Antwerpen. De voorbije jaren werden er ook al zonnepanelen geplaatst op de sorteercentra in Gent, Fleurus en Awans.

Tegen 2030 wil bpost bovendien dat zijn wagenpark voor de helft bestaat uit elektrische wagens. Zo zullen in 2022 al 600 elektrische bestelwagens op onze Belgische wegen rijden. En in 2030 zullen dat er meer dan 3 400 zijn!

Wilt u ook alles uit de zon halen om uw gemeente, gebouwen of bedrijf smart te maken? Ontdek onze oplossingen en ons aanbod voor zonnepanelen of neem contact op met onze experten voor een gratis en vrijblijvende offerte.