Deze ondernemingen kozen in 2018 voor zonne-energie met ENGIE!

  In 2018 hebben heel wat ondernemingen ervoor gekozen om hernieuwbare energie te produceren en terzelfder tijd hun elektriciteitsfactuur te doen dalen. ENGIE begeleidde hen daarbij van A tot Z om hun projecten optimaal vorm te geven. Bravo voor
Hélène D.
13/12/2018 |

 

In 2018 hebben heel wat ondernemingen ervoor gekozen om hernieuwbare energie te produceren en terzelfder tijd hun elektriciteitsfactuur te doen dalen. ENGIE begeleidde hen daarbij van A tot Z om hun projecten optimaal vorm te geven. Bravo voor deze kmo’s of grote ondernemingen voor hun milieubewust engagement!

Ontdek enkele voorbeelden…

BPOST & ENGIE: een duurzaam partnerschap

Vanuit een bekommernis om haar ecologische voetafdruk te verkleinen en zelf groene energie op te wekken, is BPOST in zee gegaan met ENGIE. Na de installatie van zonnepanelen op de daken van de sorteercentra in Charleroi en Luik was het nu de beurt aan het dak van BPOST Antwerpen om te worden uitgerust met zonnepanelen die een totaal vermogen van 1MWc ontwikkelen en daarmee zorgen voor een vermeden CO2-uitstoot van 400 ton per jaar.

Dit project werd gefaciliteerd en gefinancierd door ENGIE Sun4Business via het systeem van derde-investeerder. Al vanaf het eerste jaar kan de onderneming groene energie aankopen tegen een voordelige prijs en na 10 jaar wordt zij eigenaar van deze installaties.

Kmo’s die het verschil voor het milieu willen maken

Ook Caisseries Bellevue heeft ervoor gekozen omde stap naar de energietransitie te zetten. Omdat haar eerste installatie van 250 kWc over de hele lijn voldoening schonk, besloot deze onderneming om haar zonne-installatie in 2018 met 750 kWc uit te breiden.

Ook tal van andere kleine en middelgrote ondernemingen, zoals Beauval, hebben in 2018  geïnvesteerd in zonnepanelen om zelf groene elektriciteit te produceren en op hun bescheiden manier mee te werken aan de energieomslag. Al vanaf het eerste jaar worden ze daarvoor beloond met een aanzienlijk lagere elektriciteitsfactuur.

Dit is ook het geval voor de onderneming Lanolines Stella gevestigd in Moeskroen die geïnvesteerd heeft in een zonnepanelen installatie van 221 kWp met een rendement op investering van ongeveer 5 jaar. Een mooi ecologisch en rendabel engagement! Deze ondernemingen genieten vanaf het eerste jaar een substantiële korting op hun elektriciteitsfacturen.

De keuze voor zonnepanelen kan bovendien gepaard gaan met andere voordelen zoals de financiering van een dakrenovatie of zelfs laadpunten voor elektrische auto’s. Aarzel niet onze experts te contacteren voor een offerte op maat.

Zonnepanelen of de carports voor vrachtwagens bij Mabru : een primeur voor België!

Mabru, de vroegmarkt van Brussel, is nog een stap verder gegaan in zijn milieuengagement. Bovenop de 13 000 m² zonnepanelen die al op het dak waren geïnstalleerd, werden er in 2018 8 000 extra zonnepanelen geplaatst op de carports voor vrachtwagens. Met deze panelen kan het jaarverbruik van bijna 1 200 gezinnen worden gedekt en wordt een jaaruitstoot van meer dan 1 600 ton CO2 vermeden. Een lovenswaardige manier waarmee Mabru de beschikbare ruimte op zijn site optimaal en rendabel weet te benutten!

Met in totaal 4,6 MWc is het zonnepark van Mabru uitgegroeid tot het grootste in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. En voor 2019 zijn nog verdere uitbreidingen gepland…

Mabru is eveneens ingegaan op het aanbod van ENGIE Sun4Business.

Dankzij dit aanbod hoeven ondernemingen en overheden die aan de energietransitie willen deelnemen, zich geen zorgen te maken over hun investeringsvermogen, en evenmin over wettelijke en technische vraagstukken die met een zonnepanelenproject samenhangen.

Zij hebben gekozen voor groene energie met ENGIE – en u?

Of u nu een kmo of een grote onderneming bent, ENGIE:

  • biedt u een hernieuwbare energieoplossing, op maat van uw behoeften en het profiel van uw onderneming.
  • stelt u verschillende financieringsopties voor, zoals rechtstreekse aankoop of financiering door een derde-investeerder.
  • geeft u bij elke stap van het project zijn knowhow op het vlak van energie-efficiëntie en power connection (haalbaarheidsstudie, aanvragen voor groenestroomcertificaten, opvolging van de installatie, enz…).