ALD Automotive maakt het leasen van een elektrische auto heel eenvoudig

Een van de grootste obstakels wanneer u kiest voor het leasen van een elektrische of een plug-in hybride bedrijfswagen is ongetwijfeld het opladen van de batterij.
Anonymous
16/02/2017 |

Oplaadkosten batterij beheren

Een van de grootste obstakels wanneer u kiest voor een elektrische of een plug-in hybride bedrijfswagen is ongetwijfeld het opladen van de batterij. De bestuurder van een elektrische auto heeft logischerwijze geen tankkaart. Toch zal hij de batterij van de auto regelmatig thuis of op een andere plaats moeten opladen. Dat brengt uiteraard elektriciteitsverbruik met zich mee. En dat zijn kosten die u als chauffeur graag vergoed wilt hebben… zeker als u thuis oplaadt.

Met ALD Automotive is terugbetaling mogelijk

Om komaf te maken met dat probleem, verbetert ALD Automotive – de grootste leasingmaatschappij in ons land – nu zijn product ALD electric. ALD biedt al jaren een ruime keuze aan 100% elektrische auto’s, voertuigen met een range extender en oplaadbare hybrideauto’s. Dankzij de samenwerking met ENGIE is het nu mogelijk om de batterijen van het elektrische voertuig thuis op te laden en om de elektriciteitskosten die daarmee gepaard gaan, eenvoudig terugbetaald te krijgen.

Het nieuwe aanbod kreeg de naam ALD electricplus. De ‘plus’ betekent dat de leasingmaatschappij het hele proces op zich neemt:

  • een audit voor de plaatsing van de meest geschikte Wallbox (laadvoorziening);
  • de installatie van de Wallbox bij de bestuurder thuis en de meting van het verbruik voor het opladen van de wagen via die installatie;
  • de rechtstreekse terugbetaling aan de bestuurder;
  • de facturering van het verbruik aan de werkgever.

Met deze aanpak biedt de leasingmaatschappij een oplossing die zowel voor de werknemer als voor de werkgever niets dan voordelen biedt. ALD Automotive doet alles van A tot Z ! Als chauffeur hoeft u zich nergens zorgen over te maken. En als werkgever al evenmin.

Fiscale voordelen

Een elektrische auto leasen is trouwens heel voordelig want u mag niet vergeten dat een plug-in hybride voor 100% en een zuiver elektrisch voertuig zelfs voor 120% aftrekbaar is!

Wilt u meer weten over de financiële en technische aspecten die komen kijken bij de aankoop van een elektrische wagen en over de installatie van laadpalen in uw bedrijf?

Download de gids ‘Een elektrische auto kiezen en thuis of op het werk opladen.