Hoe kunt u een elektrische auto opladen met de minste impact op uw factuur?

Elektrische en hybride wagens nemen een steeds grotere plaats in in uw wagenpark. Als u kiest voor een intelligente laadoplossing voor uw bedrijf, zal u uw energiefactuur onder controle kunnen houden. 3 voordelen op een rij!
Kristof C.
16/02/2017 |

Verbruikspieken beheren

Stel… u wilt als bedrijf uw verantwoordelijkheid nemen op het vlak van duurzame mobiliteit. En daarom zorgt u dat uw medewerkers met een elektrische bedrijfswagen rijden. Maar wat gebeurt er wanneer er tussen 8 en 9 u ’s morgens plots een vijftigtal elektrische auto’s toekomen op kantoor en zich inpluggen om de batterij op te laden tijdens de werkdag. Juist. U krijgt een behoorlijk hoge piek in het verbruik. Misschien beseft u het niet maar zo’n piekverbruik heeft een impact op de elektriciteitsfactuur.
De oplossing is nochtans eenvoudig. Via een intelligente laadoplossing kunt u ervoor zorgen dat het opladen van de elektrische wagens gespreid wordt over de ganse werkdag. En uiteraard wordt er rekening gehouden met medewerkers die sneller willen vertrekken.

De zon in uw elektrische auto

Stel… u hebt zonnepanelen op het dak van uw bedrijf. Op een zonnige dag produceren die meer elektriciteit dan u nodig hebt voor uw kantoorgebouw. Dan zou het toch zonde zijn om de teveel geproduceerde energie terug op het net te sturen, terwijl u ze net zo goed in de batterij van een elektrische wagen kunt opslaan.

Ook hiervoor is een intelligente lader de oplossing. Op het ogenblik dat er een ‘teveel’ is aan zonne-energie gaat de laadoplossing ervoor zorgen dat de elektrische auto’s maximaal worden opgeladen met deze gratis energie.

 

Verdeel de energie over de verschillende verbruiksposten

Stel… u hebt in uw kantoorgebouw een eigen cateringdienst. Wanneer tijdens de lunchpauze alle keukentoestellen (ovens, bakplaten, enz.) op volle kracht draaien, zal het elektriciteitsverbruik logischerwijze een piek vertonen. Het zou dus niet slim zijn om op hetzelfde ogenblik de elektrische auto’s op volle kracht op te laden.
Daarom zal een intelligente laadoplossing rekening houden met de piekafnames van andere verbruikers in het gebouw. Zo kan de laadcyclus van de elektrische auto’s in dit geval bijvoorbeeld onderbroken worden tijdens de middagpauze.

Kies de juiste laadoplossing

Er zijn vele tientallen laadoplossingen op de markt. Wanneer u als bedrijf er aan denkt om uw vloot op termijn (gedeeltelijk) om te schakelen naar elektrische auto’s, dan houdt u best rekening met de gevolgen daarvan op uw elektriciteitsfactuur.

De intelligente laadoplossingen van ENGIE houden rekening met alle aspecten van het energieverbruik binnen uw bedrijf, én met de behoeften van de medewerkers die met een elektrische auto rijden.

Een expert duurzame mobiliteit komt graag luisteren naar uw plannen. Aarzel niet om vrijblijvend een afspraak te maken.