De toekomst op de EV-markt: elektrische luxewagens

Ook de constructeurs van luxewagens kunnen niet achterblijven als het op elektrische wagens aankomt. Porsche, Aston Martin, Fisker, … Wat hebben zij in petto?
Anonymous
16/02/2017 |

Aston Martin

Dit Engelse luxemerk voelt de hete adem van de concurrentie in de nek en ging een partnership aan met het Chinese LeEco om de eerste elektrische Aston Martin te bouwen. De Aston Martin RapidE komt op de markt in 2018. U kunt nu al beginnen te sparen.

Fisker

Henrik Fisker, designer van de Aston Martin V8 Vantage en de Aston Martin DB9, komt nu zelf met een elektrische wagen op de markt die luistert naar de naam… Fisker. En die zouden we al mogen verwachten in de tweede helft van 2017. Als we de geruchten mogen geloven zou deze wagen een actieradius hebben van meer dan 600 (!) kilometer. Bovendien heeft Fisker plannen om na deze luxe-auto ook een meer betaalbare (40 000 $) elektrische wagen te gaan bouwen met een al even spectaculaire actieradius.

Porsche

Porsche kondigde eind vorig jaar al aan dat het werkt aan een volledig elektrisch model. De E-Mission zou er moeten zijn tegen 2020 en moet een serieuze concurrent worden van de Tesla Model S.