De toekomst op de EV-markt: elektrische SUV’s

Dat elektrisch rijden zich niet langer zal beperken tot de stad bewijzen deze constructeurs. Een overzicht van de elektrische SUV’s.
Anonymous
16/02/2017 |

Audi

Audi zet in op duurzame innovatie. Zo ontwikkelt het bedrijf een elektrische SUV die in België zal worden gebouwd. Het gaat om een sportieve SUV met een bereik van meer dan 500 kilometer die in 2018 op de markt verschijnt. Er wordt ook een A8 gelanceerd met piloted-driving-autonome techniek. Vanaf 2018 wil Audi ieder jaar een nieuw elektrisch model presenteren.

Jaguar

Jaguar Land Rover CEO Dr. Ralf Speth liet tijdens een interview in zijn toekomstkaarten kijken. Hij liet uitschijnen dat ze werken aan een elektrische Jaguar E-pace, een vijfdeurs SUV die we mogen verwachten in 2019.

Mitsubishi

Mitsubishi scoort vooral goed met de Outlander, een Plug-in hybride. In Parijs werd een concept van een elektrische cross-over voorgesteld, de Mitsubishi EX.

Skoda

De Tsjechische autobouwer kondigde al eerder aan dat er in 2019 een plug-in hybride versie op de markt zou komen van de Superb en Kodiaq. Maar verder bleef het heel erg stil bij deze VW-dochter. Dat was wellicht stilte voor de storm want Skoda komt nu op de proppen met zeer ambitieuze plannen.
Het wil een volledig elektrische SUV bouwen – from scratch – met een rijbereik van 480 km (!) een laadtijd van 15 minuten (!) en die bovendien ook nog eens minder zal kosten dan een vergelijkbare versie met een verbrandingsmotor. We mogen deze nieuwe elektrische Skoda tegen 2020 in de winkel verwachten.

Subaru

Om tegemoet te komen aan de strengere emissienormen heeft Subaru plannen om tegen 2021 op de markt te komen met een vierwiel aangedreven 100% elektrische SUV. Deze wagen zal gebaseerd zijn op de Subaru Forester of Outback.