De veiligheidsopleiding ‘op maat’ biedt unieke voordelen

Veiligheid en bedrijfszekerheid zijn in elk bedrijf een topprioriteit. Personeel goed opleiden is een wettelijke verplichting. Euro Meat Group organiseerde daarom met ENGIE een cursus op maat van hun eigen installatie te Moeskroen.
Damien G.
03/04/2022 |

“Dankzij deze opleiding in ons bedrijf, hebben we de risico’s inherent aan het gebruik van onze eigen hoog- en laagspanningsinstallatie zeer duidelijk geïdentificeerd. De lesgever bezorgde ons dankzij zijn ervaring en zijn pedagogische aanpak gedetailleerde en gepersonaliseerde informatie. Ons personeel heeft zich niet moeten verplaatsen naar een opleidingscentrum en bleef ter beschikking van onze productie voor een eventuele dringende interventie. Ik kan deze formule ‘opleiding op maat’ zeker aanbevelen!” aldus Bruno Vermaut, Plant Manager bij Euro Meat  Group.

De opleiding in Moeskroen werd gevolgd door 4 personen: de plant manager, de verantwoordelijke elektriciteit en mensen van de onderhoudsploeg. Voor de opleiding ging de lesgever van ENGIE langs bij Euro Meat Group om de installatie te bekijken en foto’s te maken van de hoogspannings- en laagspanningsinstallatie en de transformator. Deze beelden werden ook verwerkt in het lesmateriaal. De opleiding zelf gebeurt dan ook in 2 delen: enerzijds de theorie in een vergaderzaal, anderzijds de praktijk bij de hoogspanningscabine en de transformator.

Zo’n opleiding op maat is inhoudelijk aangepast aan de noden en installatie van uw bedrijf en kan desgewenst op locatie in uw bedrijf gegeven worden. Zo geniet u dus 2 bijkomende voordelen: enerzijds wordt de leerstof helemaal afgestemd op uw eigen installatie, waardoor ze direct toegepast kan worden op de lokale situatie, anderzijds moeten de werknemers zich niet naar een opleidingscentrum verplaatsen (en blijven ze  beschikbaar voor noodgevallen in uw bedrijf).

In het aanbod van ENGIE vindt u wettelijk verplichte opleidingen én opleidingen die specifieke thema’s behandelen. Naast dit vaste opleidingsaanbod zijn er dus de opleidingen op maat. Hebt u interesse  in een van onze opleidingen rond veiligheid, neem dan contact op met ons opleidingscentrum.

Download ons e-book 'De gevaren van elektriciteit in uw bedrijf. Uw verantwoordelijkheid als bedrijfsleider.'

Krijg een antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn de gevaren van elektriciteit?
  • Hoe kunt u uw werknemers beschermen tegen die gevaren?
  • Welke wettelijke bepalingen moet u naleven?