Hoe kunt u de ecologische voetafdruk en energiefactuur van uw bedrijf verminderen?

Wilt u de energieprestaties van uw bedrijf verbeteren? Zo gaat in u vijf stappen naar een duurzamere toekomst.
Isabelle V.
07/02/2024 |

U hebt er, ondanks dalende energieprijzen, alle baat bij om de energietransitie van uw bedrijf te realiseren. De volatiliteit van de energieprijzen is een realiteit en zal dat ook blijven. Door actief mee te werken aan de energietransitie, bijvoorbeeld via zonnepanelen, kunt u met uw bedrijf uw afhankelijkheid van de energiemarkt en bijgevolg uw energiekosten verminderen.   
De voordelen voor uw bedrijf? U verhoogt meteen uw concurrentievermogen, én verbetert ook uw imago als duurzaam en innovatief bedrijf.

Jodifrost installeerde zonnepanelen

Jodifrost, logistieke speler in diepvries en ambient opslag, koelt de producten van zijn klanten dankzij de zon, de ondersteuning van ENGIE en zijn installatiepartner Enerdeal. 
In 2023 besliste Jodifrost om zonnepanelen te installeren op zijn site in Puurs. Jodifrost vertrouwt al jaren op ENGIE als gas- en elektriciteitsleverancier. Het leek hen dus een logische keuze om dit project aan ENGIE toe te vertrouwen. 

De installatie van 565 kWp produceert 506 MWh groene stroom per jaar. Een grote stap voorwaarts in zijn energietransitie! 
Dankzij de gegevensoverdracht tussen de zonnepaneleninstallatie en het beheersysteem van de koelcellen, weet het koelsysteem bovendien wanneer er zonne-energie wordt geproduceerd en gebruikt het deze altijd om te koelen. Daardoor wordt het zelfverbruik van gratis, zelf opgewekte elektriciteit gemaximaliseerd.

De productie van groene energie met zonnepanelen. Enkele cijfers!

3 feiten om rekening mee te houden in 2024 en 2025:

  1. De nieuwe regelgeving in Vlaanderen: grootverbruikers zijn verplicht om zonnepanelen te plaatsen vóór 01/07/2025 - Meer info
  2. Bedrijven zijn binnenkort verplicht om duurzaamheidsrapporten (CSRD) te publiceren - Meer info
  3. Distributiekosten elektriciteit stijgen vanaf 2025 - Meer info 

Uw energietransitie in 5 stappen met ENGIE

Zoals u ziet, is het nog nooit zo belangrijk geweest om zicht te hebben op uw energie(verbruik). Gelukkig zijn er veel oplossingen om de energieprestaties van uw bedrijf te verbeteren. Maar welke kiest u best om uw facturen en CO2-uitstoot te verlagen? We leiden u in vijf stappen door uw energietransitie:

  1. Meten is weten: monitor uw energieverbruik met onze tools. 
  2. Stel concrete doelen om uw verbruik te verminderen. We ondersteunen u met een aanpak op maat en een concreet actieplan na een energieaudit.
  3. Ontvang advies van ons team van energietransitie-experts en produceer uw eigen gratis groene energie op uw sites.
  4. Kies voor elektrische voertuigen. 
  5. Blijf op de hoogte van de laatste trends en innovaties.