Waarom zonnepanelen in combinatie met laadpalen een extra troef zijn

U wilt als bedrijf uw kosten drukken, minder CO2 uitstoten en zo bijdragen aan een koolstofvrije economie. Bijkomend voordeel: u creëert een groen imago bij uw partners, klanten en sollicitanten.
Isabelle V.
27/05/2020 |

En dat is interessant. Want 67% van de bedrijven die een groen engagement tonen, hebben gemiddeld 10% meer verkoop.*

Een gouden combinatie voor uw bedrijf, uw medewerkers en klanten

Een elektrisch wagenpark kan u al deze voordelen bieden. Omdat de aankoopprijs van een elektrische auto ongetwijfeld hoger is, kunt u de bedrijfskosten aanzienlijk verlagen door uw auto op te laden met de groene energie die u lokaal produceert.

Een mooi voordeel voor uw medewerkers en klanten.

Ook de timing is perfect. Uw zonnepanelen produceren hun energie vooral overdag wanneer de zon schijnt. En wanneer uw medewerkers op de site zijn. Zo kunnen zij lokaal de elektriciteit van deze zonnepanelen verbruiken via de laadinstallaties. En dat is in het voordeel van iedereen. U levert uw medewerkers de groene energie waarnaar ze vragen. Terwijl u zelf het eigen verbruik maximaliseert.

Elektrische wagens en zonnepanelen zijn een gouden combinatie zeker bij elektrische installaties van meer dan 500kWP, en bij een installatie op een parking van minimum 5.000 vierkante meter.

Geen plaats voor uw zonnepanelen?

Natuurlijk heeft niet elk bedrijf voldoende oppervlakte om zonnepanelen te plaatsen. Al hoeft dat geen probleem te zijn.

Een carport op zonne-energie is een prima alternatief om uw eigen energie op te wekken en uw groene imago te verbeteren.

Bovendien helpt deze oplossing uw voertuigen te beschermen tegen de zon en zware weeromstandigheden.

Kortom: een carport benadrukt uw groen engagement waarop uw medewerkers trots zijn. Een carport springt ook in het oog bij uw klanten.

Aliplast: een inspirerend project

Een mooi voorbeeld is Aliplast dat elk jaar 500 ton CO₂ minder uitstoot dankzij een derde-investeerdersoplossing van ENGIE Sun4Business. Aliplast produceert vandaag zijn eigen energie zonder initiële investering voor de eigen bedrijfsactiviteiten én voor de laadstations voor de eigen medewerkers. Laat u inspireren door het project van Aliplast.

Bent u van plan zonnepanelen te installeren? Om te profiteren van groene mobiliteit? Met diverse activiteiten ondersteunt ENGIE u om een geïntegreerde groene aanpak te implementeren.

Laten we even praten. Neem contact op met onze experts.

*Bron : studie van Comeen (comeen.com)