Je browser is verouderd

<p>Download de bijgewerkte versie van je&nbsp;browser.</p>

Klik hier

×

Indexatieparameters
elektriciteit

Wanneer u voor een geïndexeerd elektriciteitscontract kiest, is de prijs van energie op uw factuur gekoppeld aan een specifieke index die varieert op basis van het verbruiksvolume en de ondertekeningsdatum van het contract. Hieronder de voornaamste parameters voor elektriciteit.

Laatste update: april 2024

Parameter

                                                                                   Prijs

Raadpleeg historiek


EBIm - voor april 2024
Een index die de evolutie weergeeft van de maandelijkse forwardprijzen voor elektriciteit op de Belgische groothandelsmarkt.

55,92 €/MWh


Endex 303 - voor het 2e trimester van 2024
Een index gebaseerd op het rekenkundige gemiddelde van de dagelijkse prijzen ICE Endex gedurende het trimester die aan het trimester van levering voorafgaat. De prijs voor elektriciteit van uw contract wordt trimestrieel geïndexeerd.

58,36 €/MWh


Endex 101 - voor april 2024
Een index gebaseerd op het rekenkundige gemiddelde van de dagelijkse prijzen ICE Endex gedurende de maand die aan de maand van levering voorafgaat. De prijs voor elektriciteit van uw contract wordt maandelijks geïndexeerd.

54,80 €/MWh


eSpot monthly - voor maart 2024
De prijs voor elektriciteit van uw contract wordt maandelijks geïndexeerd. eSpot monthly is een index gebaseerd op het rekenkundige gemiddelde van de “settlement” prijzen op de Day-Ahead Market (Epex Spot), voor alle dagen van de betreffende maand.

61,15 €/MWh

Raadpleeg meer parameters en analyseer de evolutie van de prijzen.

 

Aanmelden

Indexatieparameters voor aardgas raadplegen

Aardgas
Bekijken