Joris van Elsen (TREVI) aan het woord

De vastgoedmakelaar en gebouwenbeheerder Trevi is een van de eerste bedrijven die met B-LEVEL’ED, de nieuwe Internet of Things-toepassing van ENGIE, aan de slag ging. Joris Van Elsen, Bestuurder bij TREVI Group.
Damien G.
05/07/2018 |

Wat betekent B-LEVEL’ED voor Trevi?

B-LEVEL’ED is een slimme oplossing die ons in staat stelt om vanop het hoofdkantoor/bureau zicht te krijgen op het niveau van verschillende voorraadvaten en dat via een online dashboard en een slim notificatiesysteem. Bij ons gaat het over de realtime monitoring van stookolietanks, zoutvaten, waterverzachters en regenwaterputten die gebruikt worden voor toiletspoelingen.

Welke voordelen heeft dat voor de dagelijkse werking bij Trevi?

Het verhoogt de werkefficiëntie van onze medewerkers. Door B-LEVEL’ED te gebruiken is er een beetje extra tijd vrijgekomen om de klanten beter te bedienen

Door B-LEVEL’ED te gebruiken is er een beetje extra tijd vrijgekomen om de klanten beter te bedienen en  ons bezig te houden met andere dossiers en gebouwen. Dat draagt bij tot de rendabiliteit van ons beheerskantoor. Ook voor onze klanten is er een kostenvoordeel. Dankzij de B-LEVEL’ED-analyses kunnen we bijvoorbeeld de stookolieleveringen exacter gaan bepalen en betere prijsafspraken maken met de leveranciers. En de eindklant dus een beter tarief aanbieden.

Kunnen we spreken van een evolutie naar een smart building beheer?

Dat is het juiste woord. We hebben nu de eerste toepassing getest en er zullen ongetwijfeld nog andere volgen onder de B-MATRIX-vlag zoals slimme rookmelders, toepassingen voor het controleren van de liften en een efficiënter gebruik van de ondergrondse parkeergarages. Aangezien IoT-toepassingen alsmaar goedkoper worden, is the sky the limit.

Het is dus een manier om uw bedrijf verder te digitaliseren en het zo intelligenter te maken?

Ja, hoe sneller we gaan in die digitalisering, hoe groter onze voorsprong op de concurrenten wordt. Bij Trevi zetten we volop in op technologie die ons leven en het leven van onze klanten iets aangenamer maakt en B-LEVEL’ED voldoet met verve aan die twee criteria.

Zou u B-LEVEL’ED aanraden aan andere bedrijven?

Ja, het is een laagdrempelig product. Het toestel verdient zichzelf terug en wordt bovendien snel aanvaard door de medewerkers, aangezien het gebruiksvriendelijk is. Kortom, het biedt heel veel voordelen.