Doe de test: is een middelgrote windturbine geschikt voor uw onderneming?

Hoe kunt u uw energietransitie realiseren en tegelijk uw elektriciteitsfactuur verlagen? Met die aanzienlijke uitdaging kampen heel wat bedrijfsleiders ... Misschien kan een middelgrote windturbine u helpen om dit te realiseren. Interessant voor uw bedrijf? We vertellen u er alles over!
Hélène D.
27/05/2024 |

De energietransitie is een onvermijdelijke en noodzakelijke ontwikkeling voor alle bedrijven. En met reden: we moeten onze CO2-uitstoot verminderen en een CO2-neutrale toekomst voorbereiden. Een engagement voor het milieu, een toekomstgerichte investering met tal van voordelen ... Hoog tijd om de theorie in de praktijk te brengen. Een van de oplossingen? Een middelgrote windturbine! Maar is dat haalbaar voor uw bedrijf ? 

Ontdek de belangrijkste voordelen of – als windenergie geen geheimen voor u heeft – doe zelf de test.

Vier concrete voordelen voor uw bedrijf

Eenmaal geïnstalleerd, produceert uw middelgrote windturbine uw eigen groene energie, maar wat zijn de concrete voordelen voor uw bedrijf?

1. Lagere elektriciteitsprijzen dan de markt

Door uw eigen groene energie te produceren, profiteert u ontegensprekelijk van een lagere prijs, met een besparing die kan oplopen tot 30 procent van uw elektriciteitsfactuur. U betaalt namelijk geen netwerk- of distributiekosten voor de energie die u zelf produceert. Dat is een enorme besparing gezien de aangekondigde stijging van de netwerkkosten! 

Dus ondanks de initiële investering en de onderhoudskosten garandeert een middelgrote windturbine dat uw energie de komende dertig jaar goedkoper zal zijn dan energie van het elektriciteitsnet.

2. Grotere energieonafhankelijkheid

Dat is het gevolg van het eerste voordeel ... Naast de financiële besparingen bent u beter beschermd tegen schommelingen in de energieprijzen. Een uiterst interessant voordeel gezien de prijsstijgingen van de afgelopen jaren en de context van toenemende elektrificatie, onder meer door de boomende elektrische mobiliteit. 

Resultaat: u geeft uw bedrijf de middelen om autonomer en veerkrachtiger te zijn, gedurende de hele levensduur van uw windinstallatie.

3. Een winstgevende groene investering met een belastingaftrek tot 40 procent

Hoelang duurt het om uw windturbine terug te verdienen? Dat hangt af van een aantal factoren, zoals de locatie van uw vestiging en de beschikbare wind, uw verbruiksprofiel en uw huidige elektriciteitsprijs. Maar dat u winst maakt, lijdt geen twijfel ... De kers op de taart? Vanaf 2025 kunt u tot 40 procent van uw installatie aftrekken van uw belastingen. Een geweldige kans om voor groene energie te kiezen! 

4. Uw koolstofreductiedoelen behalen als onderdeel van de CSRD-richtlijn of de koolstofovereenkomst

Dat kan met een middelgrote windturbine. Aangezien u uw eigen groene energie produceert, is een middelgrote windturbine een ideale oplossing om uw CO2-uitstoot te verminderen, zowel om uw milieudoelstellingen te halen als om te voldoen aan de vereisten van de koolstofovereenkomst en overheidsverplichtingen zoals de CSRD-richtlijn. Vraag onze experts om een gratis inschatting van uw potentiële CO2-reductie.

Een oplossing voor uw bedrijf? Doe de test!

De eerste vraag die u zich moet stellen? Is een middelgrote windturbine echt een goede optie voor mijn bedrijf? Voor wie zijn ze bedoeld? We nemen contact met u op!

Gezien het productieprofiel is het vooral interessant voor bedrijven die dag en nacht energie verbruiken. Dat is essentieel om de opgewekte energie zo veel mogelijk zelf te verbruiken en dus geld te besparen. Bovendien moet aan bepaalde belangrijke criteria worden voldaan bij het installeren van een middelgrote windturbine op uw vestiging ...

Daarom hebben we een eenvoudige en doeltreffende checklist gemaakt om u te helpen beslissen of een middelgrote windturbine de juiste oplossing is voor uw bedrijf. Doe de test

Aarzelt u nog? Neem dan contact met ons op