Nieuwe hoogspanningscabines en laadpalen: Van der Spek kiest voor de toekomst

Na meer dan vijfentwintig jaar trouwe dienst was de hoogspanningscabine van firma Van der Spek uit Ternat, leverancier en verhuurder van torenkranen overal ter wereld, aan vervanging toe.
Damien G.
20/12/2021 |

Sterker nog: uit een risicoanalyse van ENGIE bleek dat er een verhoogd risico was op brandgevaar. Geen wonder dus dat CEO Erik Van Audenrode besloot om snel in actie te schieten.

Groene golf

“Toevallig was ik ook net aan het nadenken over de installatie van laadpalen,” vertelt Erik Van Audenrode. “Het leek me hoog tijd om de toekomst in huis te halen, nu er zo veel over het milieu wordt gepraat. Na overleg met de experts van ENGIE bleek het een goed idee om beide zaken te combineren. Nu staan er dus 4 mooie laadpalen te blinken op onze parking – goed voor 8 auto’s. Voorlopig nog iets te veel, maar dat zal vast niet lang duren. We beschouwen deze laadpalen ook als een extra service voor klanten, partners en buurtbewoners. Iedereen die hier voorbijrijdt, mag hier komen tanken! We overwegen trouwens ook om laadpalen voor fietsen te installeren: veel van onze medewerkers zijn vragende partij.”

Gerust gevoel

“Het is niet fijn om te horen dat er een verhoogd risico op vlambogen en brand is,” weet Erik Van Audenrode nog. “Met deze nieuwe cabines kan ik op twee oren slapen. Voor dertig jaar zelfs. Ook mooi meegenomen is dat we geen boetes krijgen bij een wettelijke keuring: we zijn netjes in orde met de meest recente wettelijke vereisten en vertrekken met een blanco blad. Zo is iedereen tevreden. Wat me ook geruststelt, is dat de installatie nu automatisch weer inschakelt na een panne. Als je wil renoveren of vergroenen, is het dus beslist een goed idee om de elektrische installatie te laten nakijken. Het kan immers zijn dat je hiervoor extra vermogen nodig hebt. Veilig duurt het langst …”

Sleutel-op-de-deur

Erik Van Audenrode: “Ik wilde vooral zo weinig mogelijk tijd verliezen. Voor mij betekent dat ook: werken met zo weinig mogelijk tussenpartijen. Het was dus handig dat ENGIE de volledige coördinatie op zich nam. Dat liep trouwens allemaal uistekend: in amper 3 dagen tijd was de volledige omschakeling gebeurd. Alle levertermijnen werden netjes gerespecteerd en alles werd op tijd opgeleverd. Die alles-in-een-oplossing kon ik echt wel appreciëren.”

Meer info over hoogspanningscabines.

Nieuwe hoogspanningscabine bij Van Der Spek