UPtimaliseer uw parking!

Wat als … uw bedrijfsparking in een deel van uw energiebehoefte zou kunnen voorzien? Hoe kunt u uw parkeerterrein beter benutten?
Kristof C.
20/06/2018 |

De meeste bedrijven hebben een parking. Vandaag wordt die in veel gevallen enkel gebruikt om wagens te parkeren. Maar technologische evoluties zorgen er voor dat u, mits enkele ingrepen, veel meer uit uw parking kunt halen.

Carport met zonnepanelen

De terugverdientijd van carports met zonnepanelen ligt tussen de 5 en 8 jaar

Bedrijven, overheidsdiensten en openbare gebouwen van welke het dak ongeschikt is voor zonnepanelen kunnen die verloren oppervlakte vervangen door carports met zonnepanelen. Een parking in open lucht, meer is er niet nodig.

De installatie biedt verschillende voordelen:

– U ontvangt groenestroomcertificaten.
– Uw bedrijf krijgt een positief duurzaam imago én een lagere energierekening.
– Produceren de panelen meer elektriciteit dan verbruikt, dan kan dit vermogen tegen een vergoeding op het net worden gezet.

Middelgrote windturbines op maat van bedrijven

Middelgrote windturbines bieden nieuwe mogelijkheden aan bedrijven. Hun vermogen en productie zijn specifiek gericht op middelgrote bedrijven

‘s Nachts lokaal groene stroom opwekken was voor bedrijven tot nu toe onmogelijk. Daar komt nu verandering in. De middelgrote windturbines van ENGIE leveren groene stroom zowel ’s nachts als overdag, vanop uw bedrijfssite. Een doorbraak voor bedrijven met een continu energieverbruik. Bovendien produceren windturbines het meest in de herfst, winter en lente, waardoor ze bestaande zonnepaneleninstallaties perfect aanvullen.

En een windturbine kunt u perfect plaatsen op uw bedrijfsparking. Een middelgrote windturbine neemt minder plaats in en de impact op de omgeving is beperkter. Bovendien is er in elk gewest investeringssteun beschikbaar.

Uw parking: het tankstation van de toekomst?

Elektrische wagens duiken meer en meer op in het straatbeeld. Zo zijn er vandaag al meer dan 10 000 elektrische voertuigen op de baan en dat aantal zal alleen nog maar toenemen. Elektrische voertuigen voltanken gebeurt meestal niet zoals bij klassieke brandstoffen: 90% van de laadsessies gebeuren thuis en op het werk. Het voertuig staat daar stil en heeft de tijd om te laden.

De kost per gereden km met een elektrisch voertuig is het laagste wanneer op de bedrijfssite wordt opgeladen.

En daar komt uw bedrijfsparking alweer in beeld! Op uw bedrijfssite laadt u uw elektrische wagen het goedkoopst. In bepaalde gevallen daalt de kost zelfs onder 1 euro per 100 km! Extra opportuniteiten dienen zich aan in combinatie met lokale productie. Zo kan een overschot van zonne-energie opgeslagen worden in de wagens. Ook langs wetgevende kant zien we een evolutie: zo wordt er binnenkort een regelgeving verwacht die precablage en installatie van laadpunten op parkings voor een deel zal reguleren.