5 redenen waarom zonne-energie voordelig blijft voor uw bedrijf

Vraagt u zich af of zonne-energie, ondanks de tijdelijk daling van de energieprijzen, nog steeds een rendabele optie is voor uw bedrijf? Het antwoord is ja! Ontdek 5 redenen die het economische en ecologische voordeel ervan aantonen.
Isabelle V.
14/03/2024 |

1. Besparingen vanaf dag één:

Verlaag vandaag nog de energiefactuur van uw bedrijf en bescherm uw bedrijf tegen schommelingen op de marktprijzen. Met zonne-energie verzekert u zich van een competitieve stroomvoorziening die bestand is tegen marktschommelingen in de energieprijzen. Let op: de transportkosten voor elektriciteit zullen geleidelijk toenemen vanaf 2025. Voor grote bedrijven zal dit voelbare gevolgen hebben voor de energierekening. 

2. Snelle terugverdientijd van uw investering:

Ontdek hoe uw investering in zonnepanelen snel kan worden terugverdiend, met een gemiddeld rendement op investering van 3 tot 7 jaar. Download onze infographic voor meer informatie. Wilt u een gerealiseerd project zien? Klik hier om de zonnepaneleninstallatie van onze klant Jodifrost te ontdekken.

3. Vertrouw op innovatieve technologieën om de prestaties van uw zonnepanelen te maximaliseren:

Dankzij technologische vooruitgang bieden zonnepanelen een steeds hoger energierendement, gecombineerd met lagere kosten. Elke ruimte kan worden benut, of het nu gaat om uw dak, uw parkeerplaatsen of zelfs een oppervlakte op het water, het plaatsen van fotovoltaïsche panelen is vandaag de dag mogelijk in veel meer gevallen. In dit artikel verkennen we 2 innovatieve zonnepanelentechnologieën voor bedrijven.

4. Waardering van het milieubewuste imago van uw bedrijf:

Zonnepanelen stellen u in staat om aan uw klanten en medewerkers uw betrokkenheid bij het milieu te tonen, terwijl ze u helpen uw duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. U profiteert ook van deze kans om te voldoen aan de Europese normen op het gebied van duurzaamheid. Verbruikt uw bedrijfssite in Vlaanderen meer dan 1.000 MWh per jaar? Dan verplicht de Vlaamse regering u om voor 1 juli 2025 zonnepanelen te plaatsen. Meer informatie in dit artikel.

5. Model van de derde investeerderoplossing:

Zonnepanelen voor uw bedrijf, ja. Maar zonder uw financiële middelen te mobiliseren? Dit is mogelijk dankzij het model van de derde investeerder, een alles-in-één oplossing om groene energie te produceren zonder uw kapitaal te gebruiken. ENGIE SUN4Business biedt financieringsoplossingen op maat van uw behoeften. Meer weten.

U begrijpt het al, zonne-energie blijft een voordelige optie voor bedrijven, met directe besparingen, snelle rentabiliteit en de mogelijkheid om milieubewustheid te waarderen. Dit ondanks de tijdelijke daling van de energieprijzen. 
Neem vandaag nog contact met ons op om het zonne-energiepotentieel van uw bedrijf te evalueren en uw overgang naar een koolstofarm toekomst te starten.